Kleurslagen nl

Blauw:


Vroeger zijn de blauwe Engelse Leghornkrielen al eens erkend geweest. Maar door geringe belangstelling zijn ze weer uit de standard verdwenen. Ons lid de heer B.v.d.Vlis is een fokker van Engelse Leghorn Krielen. Hij heeft ze in wit, zwart en blauw. Op de Noordshow in januari 2006 heeft hij de zwarte Engelse Leghornkrielen erkend gekregen. Helaas is blauw nog niet gelukt.

Zilverzwartgeloverd.

Deze kleurslag heeft jaren in de standaard gestaan, maar nooit hebben we in deze kleurslag bij een Leghorn gezien. Daarom is deze kleurslag niet meer bij Leghorns erkend.


Parelgrijs:


Ons lid K.v.d.Hoek is enkele jaren bezig geweest met deze creatie. Helaas zijn de parelgrijze Leghornkrielen nooit ter erkenning gebracht. Op dit moment is niet bekend of er nog Leghornkrielen in parelgrijs zijn.Blauw exchequer:Op de clubdag in 2003 bracht A.v.d.Streek deze dieren mee.


Geelkoekoek


In Duitsland zijn diverse kleurslagen die wij nog niet kennen. Op clubdagen van de Nederlandse Leghornclub werden al eens getoond geelkoekoek Leghornkrielen.


Blauwzilverpatrijs

In België heeft ons lid Dhr A.Krekelbergh de kleurslag Blauwzilverpatrijs erkend gekregen. Op de clubdag in 2007 liet hij enkele dieren zien. In Nederland is deze kleurslag nog niet erkend.

 

Blauwporselein

In 2009 bracht dhr A krekelbergh een hen van de kleurslag blauwporcelein mee.

De buff-zwart columbia kleurslag is gelijk aan de wit zwartcolumbia kleurslag waarbij al het wit is vervangen door een zo egaal mogelijke buff kleur.
Buff-zwart columbia is alleen erkend bij de Leghornkrielen.

 

Rood is een kleurslag die we in Nederland (bijna) nooit zien. De kleur moet gelijk zijn aan de Rhode Island Reds. D.w.z. met een zwarte staart en niet egaal rood zoals op de tekening die hierboven is afgebeeld.

  

Een kleurslag die we in Nederland niet zoveel zien is deze columbia kleurslag. Toch zien we ze zo nu en dan op de tentoonstellingen.
De kleurslag columbia komt bij rassen voor, zowel met als zonder zadeltekening. De Leghorns behoren geen zadeltekening te hebben.(zie afbeelding).
De dieren zijn hoofdzakelijk wit. De halskraag is zwart met witte zoom tekening, de vleugels zijn zwart met de witte zoom om de buitenvaan en de staart is zwart, de sikkels groenglanzend zwart en de kleine sikkels en staartdekveren van de hen zijn zwart met witte zoom. De donskleur is wit tot lichtblauwgrijs.

Additional information