Donderdag 29 maart 2012 is toch nog geheel onverwachts ons zeer gewaardeerde lid Johnny van Heek op 62 jarige leeftijd overleden. Hij wist dat hij niet meer lang te leven had, maar een hartstilstand heeft hem bespaard voor een naar einde.
Door zijn onuitputtelijke optimisme had hij nog vele plannen en had besloten ook dit jaar weer dieren te fokken. In de garage was hij, zittend in een rolstoel, nog met zijn kuikens bezig. Genietend van zijn hobby kwam hij daar plotseling aan zijn einde. Een dag ervoor was ik er nog geweest en Hennie Averdijk was toen nog geen twee uur weg. In beide gevallen praatte hij nog honderduit over zijn dieren en de zaken die daaromheen spelen. Kenmerkend voor zijn karakter was, dat hij nog het rijbewijs heeft gehaald voor het rijden in een aangepaste auto.
Met Johnny verliezen wij een uitstekende fokker van Leghorns en Leghornkrielen in de kleurslag goudflitter en de laatste jaren ook nog de zilverflitterkrielen. Bijzonder aan hem te waarderen was, dat hij altijd het beste fokmateriaal weggaf en ook maakte hij geen geheimen van zijn maniertjes van opfokken. Van zijn gave om steeds het juiste fokmateriaal uit te zoeken en daarbij de optimale middelen te gebruiken, hebben velen dankbaar gebruik gemaakt.
Eén ras fokken was voor Johnny niet voldoende. Ook aan de Noord-Hollandse Blauwe en de krielen had hij zijn hart verpand en ook daar maakte zijn dieren altijd veel indruk.
Moge hij rusten in vrede.
Wij wensen zijn vrouw Fennie en zijn kinderen ontzettend veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Wij zullen nog vaak met veel respect aan Johnny terugdenken.

Namens het bestuur en leden van de Nederlandse Leghornclub
Geri Glastra
Voorzitter

Additional information